Følg Loopia

Ny årsbeste i notering av norske .no-domener

Pressemelding   •   apr 05, 2017 06:30 CEST

Sterk utvikling i antall nyregistrerte .no-domener første kvartal 2017.

Antall nyregistrerte .no-domener for mars var 13.277 som er årsbeste så langt i 2017. Økningen var på hele 8,5% sammenlignet med februar. Dette i følge Loopia, Nordens ledende leverandør av webhotell, som har sammenliknet trender og statistikk fra Norid (Norge), IIS (Internetstiftelsen i Sverige), DK Hostmaster (Danmark) og ISNIC (Island).

Oppløftende domenemarked i Norge

Sammenlikner man de siste 12 månedene har antall nyregistrerte .no-domener økt med 21%. Mars er den beste måneden i nyregistreringer så langt i 2017 og i 12 månedersperioden. Ser man på registreringene i mars har disse økt med 8,5% sammenliknet med februar.

Det var 729.651 aktive domenenavn under .no ved utgangen av mars. Av disse var 63.361 .no-domener med privat abonnent som er en andel på 2,8%.

- Fortsetter den sterke utviklingen fremover i andre kvartal blir dette et bra halvår for hele den norske domenebransjen, uttaler Jimmie Eriksson, administrerende direktør i Loopia. Han legger til at for 2017 har det i to av tre måneder endt på over 13.000 nyregistrerte .no-domener.

Svakere oppgang i de nordiske landene

Til forskjell fra den sterke oppgangen i første kvartal i det norske markedet er det heller moderat oppgang i de nordiske landene. I Sverige økte antall nyregistreringer av .se-domener med 3,4%, mens for det Islandske markedet økte det med 2% for .is-domener. Registrerte .dk-domener i Danmark hadde en økning på beskjedne 0,2%.

Loopia er Sveriges største webhotell med virksomhet i Sverige, Norge og Serbia. Selskapet har drevet virksomhet siden 1999 og har siden 2011 vært en del av Visma. Loopia tilbyr privatpersoner og bedrifter brukervennlige løsninger for håndtering av domener, nettsider og e-posttjenester. “Pålitelige tjenester med tilgjengelig support til konkurransedyktige priser, helt enkelt.” Les mer på www.loopia.no.

For mer informasjon:
Stig Ernst, Marketing and Communications Manager, +47 957 65 994, stig.ernst@loopia.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.